Poveži se sa sobom

Dobro došli u novu godinu, godinu preporoda i slobode, uz jedinstvenu priliku da se osvežite i napunite baterije!

“Poveži se sa sobom”

Dobrodošli u novu godinu, godinu preporoda i slobode, uz jedinstvenu priliku da se podmladite i napunite baterije!

“Povežite se sa sobom” izvan granica uma i tela tokom 21-dnevnog onlajn programa, od 18. januara do 7. februara 2021. godine

Nema boljeg načina da započnemo ovu godinu nego da se izdignemo izvan tela i uma, te se povežemo sa sobom i svojom istinskom prirodom. Iako je život prošle godine bio buran, podario nam je priliku da dublje razumemo svesno življenje, s poštovanjem, saosećanjem i dobrotom. U takvom scenariju, najbolji način da započnemo naše predivno putovanje jeste da osvežimo naš um i telo, kako bi prigrlili budućnost iz svog punog potencijala.

Šta ćete naučiti?

Program “Poveži se sa sobom”, koji traje 21 dan, posebno je kreiran da vas provede korak po korak kroz proces razumevanja tela i uma, kao i putovanje unutar sebe, s ciljem da vam pomogne otključati i prepoznati potencijal koji nosite u sebi. Svako od nas je jedinstven i ima svoju aromu, pa hajde da zavirimo u naše resurse i otkrijemo to individualno putovanje ispred nas! Suština programa je da vreme provedemo sa sobom tako što ćemo se kroz dnevne aktivnosti uskladiti i odati poštovanje fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom aspektu svog postojanja.

Za koga je ovaj program?

Za tragaoce koji žele da vide transformaciju unutar sebe i vode zdrav, stabilan i izbalansiran život ljubavi, mira i sreće zbog kvalitetnog vremena koje provode sa sobom.

Zašto 21 dan?

Veruje se da bilo koji program koji se završi u roku od 21 dan postaje navika, a u procesu samo-transformacije, nove navike, koje pomažu da budete zdraviji i svesni sebe, moraju da se steknu.  Sve što radimo tokom ovog programa, sa istrajnom praksom, je sticanje discipline u našim životima.

Šta možete dobiti iz ovog programa?

 • Program zdrave ishrane
 • Vežbe joge i disanja
 • Mai-tri metod
 • Vođenu meditaciju
 • Vođeni proces duboke transformacije

Kroz ove prakse mi formiramo:

 • Zdrave navike ishrane i spavanja
 • Umanjenje stresa
 • Zdravlje tela i uma
 • Poravnanje tela, uma i duha

Šta možete dobiti od ovog programa?

Svesnost o telu

Zdravo telo vodi do zdravog uma. Na ovom putovanju do našeg unutrašnjeg sopstva, telo je najopipljivije i fizički je izražaj našeg postojanja. Fizički aspekt stvoren je od pet elemenata – vatre, vode, zemlje, vazduha i prostora. To je hram koji ne samo da nastanjuje naše vitalne organe koji su zaduženi za naše preživljavanje, već mi putem njega ulazimo u interakciju sa svetom. Kroz svoje telo mi smo povezani sa umom i sopstvom.

Glavna dva pitanja koja postavljamo sebi su – “Da li ja istinski poznajem svoje telo?” i “Jesam li svestan kako moje telo funkcioniše?”

Da bismo bolje otkrili i više razumeli svoje telo, pomoći će nam tradicionalna joga i vežbe disanja, kao i svakodnevna kontemplacija o određenim pitanjima, a naučićemo i da tretiramo naše telo s ljubavlju i poštovanjem. Takođe, pogledaćemo kako se formiraju navike kroz ishranu, ličnu higijenu, obrazce spavanja itd.

Fikusiraćemo se na: Slušanje tela, zahvalnost na telu, ispoljavanje ljubavi i prihvatanje tela.

Prihvatanje kroz um

Biti povezan sa sobom, znači biti ono što jeste, izvan ega, izvan uma, izvan intelekta, ići prema srži, suštini sebe gde ste ujedinjeni sa svakim aspektom kreacije. Tokom programa naš focus će biti usmeren da budete jedno sa univerzalnom svešću.

ZAŠTO JA? Ovo pitanje se često pojavi u našim glavama posebno tokom teških perioda u životu. Da li se ovo pitanje pojavljuje kada smo u dobrom stanju, stanju sreće? To je zato što sreću uzimamo zdravo za gotovo, a poteškoćama se opiremo kao da nema smisla da prolazimo kroz njih. Šire gledano, sreću prihvatamo dok se patnji opiremo. To je često unutrašnji monolog koji prati pojavu ovog pitanja u umu. Potrebno je da naučimo  gledati stvari onakve kakve jesu, umesto što smo obmanjeni da verujemo da nas stvari ne mogu nikad dotaći. Većina situacija sa kojima dođemo u dodir jesu kombinacija dobrog i lošeg. Ključ za stapanje sa ovim talasima jeste prihvatanje. Prihvatanje ne rešava problem, ali nam daje sposobnost da se sa problemom lakše suočimo.

Hajde da vežbamo i odbacimo otpor koji stvara um i da ga pobedimo tako što ćemo ga promeniti i ući u prihvatanje.

Učićemo o različitim aspektima naših emocija, intelekta i ega, kako da otpustimo naše stare i nepotrebne šablone, koncepte i strahove.

Poravnanje izvan uma i tela

Kao što znamo, naš glavni cilj u životu jeste da budemo oslobođeni od stvari koje nas vezuju. Kako se najbolje odvezati? Jednom kada pređemo granice tela i uma, koje nas zasenjuju konceptima i predrasudama, dostižemo stanje posmatrača – stanje gde posmatramo događaje našeg života kao predstavu. To je slično kao projektor, naš život se događa ispred nas kao film na platnu, a mi ga jednostavno gledamo. Bez predrasude, bez osuđivanja, jednostavno prihvatanje. Tada znamo da smo u poravnanju sa telom i umom i da se krećemo dublje ka povezivanju sa našim duhom.

Odučavanje svega naučenog, opraštanje, odvezanost sa fokusom na zahvalnost će nas povesti do zadovoljstva, tišine i mira.

Cena programa je: 49 evra

ŠTA DOBIVATE OD OVOG PROGRAMA:

 • 21 kratki video kontemplacije
 • ZOOM sesije uživo u tri različita termina tokom dana!*
 • 15 sesija vježbi tradicionalne joge uživo
 • 3 vođene meditacije
 • 3 vođena procesa balansiranja i usklađivanja
 • 2 vođena duboka procesa transformacije
 • posebne tehnike disanja u svrhu detoksa
 • satsang sa Mohanjijem uživo

*Termin možete odabrati po slobodnom nahođenju i u skladu sa svojom vremenskom zonom

Za više informacija pišite nam na: programi@mohanji.org

Šta ćemo dobiti za ove tri nedelje kontemplacije i drugih vežbi? Krajnji rezultat je poravnanje tela, uma i duha – dosegnuti nivoe mira i ravnoteže u našim životima, povezujući se sa sobom i svojom istinskom prirodom.

Iskustva učesnika sa prethodnih programa:

Jedno duboko čišćenje nagomilanog smeća koje se svesno ili nesvesno taložilo godinama. Otpuštanje programa i nekako kao da sam napravila prvi korak ka jednom novom, boljem životu. – Tea Reić

Hvala Mohanđiju beskrajno za ovaj predivan program i beskrajno hvala ačarjama koje su me vodile kroz ovaj predivan proces. Opraštanjem do slobode uspela sam da izađem iz začaranog kruga i otpustim sve “repove” koji su me kočili u mom ličnom razvoju svesti i napretku. Osećam jedno veliko rasterećnje, snagu i jasnoću u ličnom izražavanju.  – Jelena Marković

Hvala vam puno na ljubavi, strpljenju i podršci koje ste nesebično delili tokom svakog programa u kojem sam učestvovao. Promene su duboke i stabilne, predivno iskustvo i blagoslov. – Nikola Mićić

Podelite ovu objavu

X