Jesenji detoks na salašu Volić

U nedelju, 18. oktobra 2020, održan je detoks program na salašu Volić na Čeneju, na kom je učestvovala i naša Ačarja Biljana Vozarević

Program Jesenji detoks je organizovala dugogodišnja instruktorka joge Jelena Ilić, vlasnica Sportskog udruženja “Joga Om”, a takođe i volonterka Udruženja Mohanđi Srbija. Kao i uvek sve nas je velikodušno dočekala, otvorenog srca, sa toplim osmehom i pažljivo biranim ručno rađenim poklonima.

U programu je učestvovala Biljana Vozarević, Mohanđi Ačarja, koja je vodila Svesno hodanje u divnoj ravničarskoj prirodi među zrelim kukuruzima i uzoranim poljima. Sunčani dan je bio pravi poklon za aktivnosti na otvorenom.

Dan je započeo časom joge, a učesnici su se mogli raskomotiti jer je domaćin naložio veliku, toplu vatru koja je divno grejala vežbače u sveže oktobarsko jutro. Nakon veganskog doručka, Svesno hodanje je produbilo i produžilo unutrašnji mir. Učesnica Dijana je rekla, “Osećam se nekako puno, kao da mi je sve lepo. Sećam se da sam radila to kad sam bila mala. Deca to spontano rade.”

Zatim je Biljana vodila ispevavanje mantre za produbljivanje veze sa našom podsvešću i neprolaznim aspektom Božanske Majke, kroz zvučne vibracije sanskrita.

Usledila je degustacija izvanrednog biljnog mleka Lapha, od badema, lešnika, susama, oraha i kokosa, druženje i ručak, a zatim mini koncert dve mlade, talentovane profesorice muzike, na flauti i harfi. Virtuozno i zanosno su oduševljavale, razgalivale i uljuljkavale publiku.

Specijalna gošća bila je čuvena Maja Volk, pobornica prirodnog načina života i pobornica sirove hrane koja joj je pomogla da se izleči od raka. Alkalnoj ishrani i svojoj odlučnosti pripisuje svoju svežinu i vitalnost i u 62. godini. Maja je lepo govorila o prednostima biljne, naročito sirove hrane, njenom uticaju na imunitet i ozdravljenje, dala je obilje primera iz svog života prožetih humorom. Razigranog duha, pevala je i svirala gitaru i harfu.

Svi su se razišli rasterećeni, a ispunjeni i ustreptali, napunjenih baterija.

Veliko hvala našoj dragoj Jeleni Ilić na još jednom srdačnom pozivu i gostoprimstvu!

Podelite ovu objavu

X