Kad te Mohanđi drži za ruku

Kada imamo vjeru nestaje strah, kada nestaje strah dolazi sloboda, a kada dolazi sloboda stvari se mijenjaju onako kako nikad ne bismo ni zamišljali.

Autor: Lidija Grabar
Lektorisale: Tijana Sladoje i Dejana Vojnović

Moje iskustvo sa Mohanđijem počelo je prije godinu i pol .Samo što sam tek sada zrela unutar sebe da mogu sastaviti onako srcem iskreno i sa puno emocija i blagoslova od Mohanđija.

Desilo se to da od rastave prvog braka tri godine nisam imala nikog, bila sam sama. Tu sam već počela tražiti sebe iznutra, da bih nakon tri godine samoće upoznala jednog predivnog muškarca koji je tada meni bio sve na svijetu i za kojeg sam mislila da ću ostvariti svoj život sa njim. Bilo je predivnih 2 i pol godine s njim, predivna ljubav se razvijala između nas, prijateljstvo. Pokraj njega sam se osjećala baš voljeno do tog trenutka dok se naše financije nisu počele raspadati. Tada se on počeo mijenjati i u kratkom roku od recimo u 3 mjeseca on se tranformirao u sasvim drugu ličnost i odlučio napustiti mene i moju kćer da se borimo dalje same sa dugovima i ostalim stvarima gdje je potrebno dvoje, gdje su potrebne dvije ruke da bi se držale SKUPA kad sve tone. Uz to imala sam i roditelje koji su sa mnom živjeli u kući, jedan bez mirovine, drugi pak jedva da bi se pokrio trošak za električnu energiju. Muškarac koji me napustio ostavio je iza sebe kredit koji je uložio u moju kuću i naravno on to isplaćuje. Do sad me nije molio da mu vratim novac. Znam da je to sve karma i da se sve tako moralo odigrati. Tek sad shvaćam što je to karma kad sam upoznala Mohanđija i shvatila kako život radi.
Ono što najviše želim istaknuti je brodolom koji se desio. Ostala sam sa roditeljima i kćerkom, plaću koju sam imala su mi smanjili, kredit sam morala plaćati. Rata kredita je bila pola moje mjesečne plaće, režije, hrana, školsko dijete, gorivo za auto, da ne pričam dalje. Bila sam na dnu kad su mi blokirali račun jer nisam plaćala kredit na vrijeme jer nisam imala od čega.

Tada sam sasvim slučajno ugledala jedan video na YouTube gdje Mohanđi priča o životu i od tog trena ja se nisam makla od njega.

Tada  sam sasvim slučajno upoznala osobu na FB Dejana Jovanovića koji radi Mai Tri. Nakon tretmana su počele promijene unutar mene, tri mjeseca sam bila sama. Samo mir i tišina, meditacije, hilinzi, mantre za pročišćavanje, molila sam Mohanđija da nam pomogne, da nas oslobodi od tog brodoloma gdje smo imali financiski gubitak.

U kratkom roku moja majka si je našla posao u Ljubljani gdje je pazila jednog starca i zaradila novac mjesečno toliko da neki u Hrvatskoj to ne zarade u dva mjeseca.

U tom periodu ja sam promijenila drugu firmu gdje sam naglo rasla kao super zastupnik u osiguranju i bila najbolji zastupnik u cijeloj sjeverozapadnoj HR u 4 mjeseca rada. Znači do tog cilja neki trebaju raditi godinu dana. Tada  se sve počelo odmotavati, isplaćivali su se lagano dugovi, moje zdravlje se poboljšalo. Bila sam totalno bez energije, a poslije tih tretmana i meditacija i  pročišćavanja iznutra počela sam sijati. Moje tijelo se pomlađivalo, regeneriralo, dobilo na nježnosti i ljepoti. Ljudi oko mene su se počeli mijenjati. Prijatelji koji nisu bili za mene su otpali, ostalo ih je onih pravih da mogu nabrojati na prste. Ali nema veze, ionako mi je pasala mir i tišina i uronjavanje unutar sebe .

Moj jelovnik se promijenio. Meso za mene ne postoji više, osjećam čak velike promijene na svim poljima jer ne jedem meso.

Ono što hoću istaknuti je: ljubav mi je propala, posao mi je propadao, zdrastveno sam bila loše, ali u samo nekoliko mjeseci druženja sa Mohanđijevom energijom i njegovim uputstvima sve se promijenilo – zdravlje, novac, posao. Doduše novog partnera još nema, ali sad sam već jaka i zrela i znam prepoznati, i ono što je najvažnije, osjetiti šta je dobro za mene.

Bitna je vjera u svog majstora, da je on tu stalno sa tobom i da sve vidi. Kada imamo vjeru nestaje strah, kada nestaje strah dolazi sloboda, a kada dolazi sloboda stvari se mijenjaju onako kako nikad ne bismo ni zamišljali. Sve su to samo iskustva koja nas jačaju i koja su nas dovela do našeg majstora jer smo spremni za njega. Ne mogu reći da sada nemam izazove. Ima ih, sada to nekako bez straha rješavam jer znam da je uz mene neko tko me štiti. Ta vjera dok se usadi u nama onda je lako koračati zemljom bos i ne razmišljajući hoćemo li stati na trn jer znamo da je majstor uz nas i da će nam taj trn ukloniti prije ili poslije.

S ljubavlju i vjerom u srcu pozdravlja Vas 

Lidija Grabar 🙂

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

X