Uzdignite se na krilima zahvalnosti

Zahvalnost oslobađa i usmerava um na sadašnjost. Biti u sadašnjosti samo je po sebi oslobađajuće. Zahvalnost čini srce bogatim. Bogato srce je dragocenije od bogatog novčanika.

Praktikujte zahvalnost svaki dan.

„Obilje se ne može dogoditi kada izražavate svest o siromaštvu. Da bi se obilje dogodilo, najbolja je molitva zahvalnosti. Recite “Hvala!” – Mohanđi

Kako uneti obilje u svoj život? Kako mogu osigurati pravi posao? Kako mogu pronaći pravi odnos? Kako privući prave prilike? Kako ubrzati svoju duhovnu evoluciju? Ta pitanja zbunjuju većinu nas i uvek tražimo odgovore. Mohanđi kaže da odgovor leži u zahvalnosti i pozitivnosti. Kad smo zahvalni i izrazimo zahvalnost, i stalno se zahvaljujemo, rađa se unutrašnje bogatstvo i ostaje sve vreme sa nama. To osigurava povećano obilje svega. Kad smo prepuni zahvalnosti, milost Majstora se otvara dalje u našem životu.

Zahvalnost oslobađa i usmerava um na sadašnjost. Biti u sadašnjosti samo je po sebi oslobađajuće. Zahvalnost čini srce bogatim. Bogato srce je dragocenije od bogatog novčanika. Zahvalnost priziva dečja čuda u umu. Zbog toga život vredi živeti. Kad zahvalnost postane suština našeg karaktera, nestaje višak, nestaju ego i teskoba. Zahvalnost podržava veru. Zahvalnost pruža jednakost. Zahvalnost pojačava bezuslovnu ljubav. Ako morate da odaberete jedan kvalitet u životu, odaberite zahvalnost. Vredno je toga. Sve će drugo doći na svoje mesto. ” – Mohanđi

Zbog trenutne pandemije doživljavamo globalnu ekonomsku, humanitarnu krizu, praćenu panikom, zbrkom, strahom, nesigurnošću, strepnjom, depresijom, pa čak i samoubilačkim ponašanjem. Teško je održati pozitivnost i izraziti zahvalnost kada smo preplavljeni ličnim problemima, stresom na poslu, finansijskim problemima ili porodičnim turbulencijama. Ipak, imamo toliko toga za šta smo zahvalni, što uzimamo zdravo za gotovo – naš život, dah, telesne funkcije (disanje, cirkulaciju, probavu itd.), naša čula, mozak itd. Moramo razviti stav zahvalnosti. Moramo se osposobiti da se fokusiramo na pozitivno u svakoj osobi, situaciji, mestu ili vremenu.

Većina će se složiti s gore navedenim. Ali, ostaje pitanje – Kako to možemo učiniti?

Od 10. avgusta pridružite se programu  “Zahvalnost na delu” u trajanju od 21 dan, inspirisanim Mohanđijem.

Nema teško razumljivih teorija ili filozofija. Samo staromodni način učenja kroz rad.

Vežbajmo 21 dan “Zahvalnost na delu”!

21 dan je idealan vremenski period za stvaranje nove navike. Naučno je dokazano da nam provođenje vremena s istomišljenicima omogućuje da usvojimo navike i vrednosti grupe. Ništa ne podržava motivaciju više od pripadanja plemenu. Pridružite se našoj lepoj sanghi (duhovnoj zajednici) pozitivnih, zahvalnih ljudi – siguran prostor za nadahnuće, motivaciju i razvoj – gde se ujedinjujemo kako bismo svoje negativne obrasce i navike pretvorili u pozitivnost i zahvalnost.

Mohanđi Ačarje vodiće nas svaki dan korak po korak kako bismo povećali svest o stvarima oko nas koje uzimamo zdravo za gotovo. Otkrivaćemo više o našem svetu i kako dublje izraziti zahvalnost i promeniti svoju percepciju. Svakodnevno ćemo razmišljati kako bismo pronašli nešto na čemu ćemo biti zahvalni i izraziti “zahvalnost na delu'”- tekstom, fotografijom, ilustracijom, citatom itd. na Instagram-u, Twitter-u, Facebook-u i označiti ih haštagom #GratitudeinAction. Kako postajemo zahvalniji i pozitivniji, inspirišemo i druge da se isto tako osećaju. Otvarajući svoja srca u zahvalnosti, isceljujemo svet ovim talasom zahvalnosti, pozitivnosti i ljubavi.

Pridružite se lokalnim WhatsApp grupama do 10. avgusta, gde će naši koordinatori, Mohanđi Ačarje, deliti s vama svakodnevno zadatke za taj dan i gde možete postavljati pitanja, deliti svoja iskustva, ideje i družiti se sa ostalim učesnicima. Čitav je postupak osmišljen tako da u vaš život unese više svesti. Svakog dana dobit ćete zadatak za naredni dan.

Tema prve nedelje je Priroda (Zemlja, Sunce, Biljke..) Zadaci su jednostavni, povezuju se s prirodom i izražavaju zahvalnost. Postoje i dodatni koraci pomoću kojih se možete vratiti prirodi i dublje se s njom povezati, koje možete raditi u svoje vrijeme, kada vama odgovara niste vezani datumom. Druga nedelja je fokusirana na ljude u vašem životu, a treća na vas i vaša životna iskustva. Ovde će takođe biti uključeni jednostavni koraci i aktivnosti o tome kako se povezati i izraziti zahvalnost na dublji način.
Održaće se tri Zoom programa, svaki na kraju nedelje kako bi se podelili iskustva i malo dublje produskutovali teme te nedelje.

“Neka vam ZAHVALNOST bude vetar u leđa u vašoj svetoj potrazi za istinskom slobodom.” – Mohanđi

Koje bismo sve sjajne stvari pronašli u svom životu kad bismo samo odvojili vreme da ih pogledamo? Da biste to saznali, prijavite se.

Podelite ovu objavu

X