Prskalica oslobođenja i ljubavi

U nedelju, 16. februara, Subotičani su imali priliku da učestvuje u jedinstvenom programu, čiji je cilj bio da svim prisutnima donese osveženje i regeneraciju na svim nivoima: fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom.

Izabela Jovović, Aleksandra Stojanović i Sanja Stanković, Mohanđi Ačarje, otvorile su program, pod nazivom “Unutrašnji preporod”, okupivši prisutne da uz vegansko osveženje razgovaraju na koji način promene koje započinjemo unutar nas, donose preporod koji se očitava u našim celokupnim životnim okolnostima.

Dinamični deo programa započeo je Svesnim plesanjem, kom su se najviše obradovali oni koji su već imali prilike da iskuse benefite ove moćne meditacije u pokretu. Marširanje u ritmovima Afrike, oslobađanje našeg protoka kroz latino zvukove, sjedinjavanje kroz vibraciju sanskrita i otvaranje srca za sjedinjavanje sa beskonačnim izvorom ljubavi, osnažilo je energetske centre svih učesnika i pomoglo im da otpuste nagomilane blokade.

Nakon Svesnog plesanja, predstavljena je tehnika Svesnog detoks disanja koja je veoma efektna jer, ukoliko se izvodi pravilno, prodire potpuno do ćelijskog nivoa, dopire sve do naših iskustava kada smo bili u utrobi majke i pomaže da se uklone blokade iz meridijana u našem telu. Kroz različite brzine disanja i zauzimanja položaja, učesnike je pratio proces dubokog čišćenja na svim nivoima.

Posle intenzivnih i dinamičkih otpuštanja, usledila je meditacija Procvat ljubavi koja nas je okupala u osećanju bezuslovne  ljubavi. Voditeljke programa su prenele učesnicima energetski transfer koji je imao finalan efekat strujanja životne energije.

Na samom kraju druženja, nikome se nije išlo kući te je grupa ostala da uživa u razgovorima, prepričavanju iskustava i veganskoj hrani.

Iskustva učesnika:


„To magično svesno plesanje… Za mene svaki put prskalica oslobođenja i ljubavi. Ovaj put sam se kod tonova srčane čakre kupala u suzama koje su čas bile tužne čas srećne, a pratnja im je bila, sad već meni poznata ljubičasta svetlost na zatvorenim kapcima. Nisam se prvi put susrela sa ovom bojom, dešavala mi se u toku grupnih meditacija kod energetskog transfera, ali ovaj put je duže ostala uz mene i bila je intenzivnija.

Prvi susret sa svesnim detoks disanjem. Za mene je bilo buđenje, ostalo je sve iza mene kao što je i bilo, ali se promenila perspektiva. Još sabiram utiske i vraćam se u te momente, ali sve ukupno iskustvo je neverovatno i svakako se radujem ponovnom susretu sa ovom tehnikom.

Nisam sigurna ali mi se čini da sam imala dobar fokus na disanje, sve je teklo glatko bez ikakvih senzacija, do drugog fetus položaja gde sam se u momentu osećala sigurno i zaštićeno i tad su krenuli grčevi u šakama, i svakim narednim položajem su mi grčevi bili intenzivniji i kretali se prema laktovima sve do ramena pri čemu grčevi u šakama nisu prestajali. U poslednjem položaju mi se i vilica zgrčila i imala sam osećaj da se pomerila u stranu. Iskustvo je neverovatno, čas sam samo posmatrala, kao da sam van tela, grčenje bez bola, čas sam ga snažno osećala. Na samom kraju sam se osećala ranjivo i maleno ali opet zaštićeno, imala sam potrebu da ostanem u tom osećaju ušuškana.“

Podelite ovu objavu

X