Mohanđi u razgovoru sa počasnim konzulom Republike Srbije u Peruu

U toku ritrita „Probudi svoj plamen“ na Kopaoniku (Srbija), upriličen je susret Mohanđija i Karmen Karuanćo, počasnog konzula RS u Peruu.

Susret Mohanđija i počasnog konzula Republike Srbije u Peruu, Karmen Karuanćo, protekao je u razgovoru o situaciji u svetu. Oboje su saglasni da je trenutno u svetu prisutno mnogo nasilja, siromaštvo, predrasude, kao i prirodne katastrofe izazvane ljudskim ponašanjem.

Karmen-2

Mohanđi je tom prilikom istakao da je potrebno fokusirati se na ono što mi, kao pojedinci možemo da učinimo: „Suština moje misije je upravo nenasilje i davanje vrednosti društvu. Kroz mnogobrojne programe širom sveta, Mohanđi Fondacija inspiriše i osnažuje pojedince da, gledajući jednako na sve ljude, bez predrasuda o polu, rasi, kulturi, religiji, poštujući sva živa bića na planeti, praktikuju i šire pozitivnost. Jer samo svojim primerom zasigurno možemo da dotaknemo živote mnogih.“, rekao je Mohanđi.

Karmen je, iskazala duboku zahvalnost Mohanđiju za susret i razmenu ideje o značaju davanja, dobročinstva i služenja drugih, kao jedinog neprolaznog bogatstva, kao i za priliku da sazna više o Mohanđijevim mnogobrojnim tehnikama (meditacije, svesno hodanje, mai tri metod i dr.) koje nam pomažu u tome.

Posle ovog sastanka, sa velikim osmehom na licu, Karmen je izjavila da je ovo bio veoma poseban susret za nju kao počasnog konzula, ali i lično: „Nisam mogla ni da naslutim da ću ovaj susret, a zatim i dane provedene na Kopaoniku pamtiti do kraja života. Jedva čekam da sve stečene dragocenosti podelim sa ljudima u Peruu i celim svetom!“

U nastavku pogledajte lične utiske Karmen Karuanćo, počasnog konzula Republike Srbije u Peruu sa ritrita „Probudi svoj plamen“ na Kopaoniku.

Podelite ovu objavu

X