MILOST celim putem do PIRAMIDA

Autor: Sunita Madan, Indija

bosnia_1
Hodočašće na Bosanskim piramidama i Krija intenziv bili su moji prvi ritriti. Bosanske piramide su oduvek bile misterija za mene, oduvek sam želela da budem tamo i da ih iskusim iz prve ruke, radije nego čitajući iskustva drugih. Ali, na stranu piramide, misao da ćemo provesti skoro 10 dana sa Mohanđijem bila je kao san. Bilo je mnogo problema i prepreka pre nego što sam se konačno ukrcala u avion prema Istanbulu i, konačno, Sarajevu. Napokon sam bila tamo. Moja hotelska soba je bila na 5. spratu, a saznala sam da je Mohanđi bio na 6. spratu. Sama pomisao na to zapalila je sve vrste emocija! Sutradan je bio satsang i tamo sam videla svog Oca, mog Mohanđija, koji je bio pun bezuslovne ljubavi, jer je podelio reč ili zagrljaj sa svima. Kada sam došla na red, čekala sam na zagrljaj koji je bio kao ostvarenje sna. To je učinilo da se osetim voljeno i potpuno.

bosnia_sunita_2

Sutradan je bilo naše hodočašće do Piramide Sunca. Tada su nastupili izazovi. Put se sastojao od dugačkog hoda uzbrdo, a nakon toga bi usledilo strmo penjanje. Pitala sam se da li je mudro s moje strane pristati da se penjem. Srećom, stigla sam do određene tačke automobilom, ali onda je sledeća faza bila strm uspon. Mohanđi je vodio put i jedan po jedan, polako ali sigurno, svi su pristizali. Počela sam da se penjem korak po korak pevajući Mohanđi Gajatri mantru u sebi.

bosnia_sunita_3

Dragi Džordž me je lepo vodio, podstičući me na svakom koraku. Polako i sigurno sam se kretala, uz potrebu da se zaustavim posle svaka tri koraka kako bih duboko udahnula. Moja glavna misao u to vreme bila je: “Da li ću ikada uspeti?” Kad mi je ova misao došla, podigla sam pogled i videla svog gurua, mog Gospodara kako gleda prema meni. Moj strah se smanjio i odmah sam znala da se brine o meni. Uz njegovu milost sam bila u Bosni i uz njegovu milost sam mogla da se krećem i idem po strmom putu do Bosanskih piramida. Zbog problema sa diskus hernijom, obično moram biti veoma pažljiva sa kolenima, nogama i leđima. Ali, eto me, penjala sam se na piramide koje su bile metrima i metrima visoke. Ovo je zaista bilo čudo.

bosnia_sunita_7
Kada sam kasnije došla do Mohanđija, zahvalila sam mu se i on je rekao: “Dobro ti ide.” Sve i svašta može se desiti uz milost Gospodara i, u mom slučaju, milost je tekla celim putem. Bila sam ohrabrena da se penjem dalje, do mesta gde smo se okupljali da meditiramo. Milost je nastavila da teče dok smo išli ka Piramidi Meseca, takođe. Vozilo u kojem smo putovali do Piramide Meseca imalo je stepenik koji je bio izuzetno visok. Bilo mi je jako teško da se popnem i spustim. Mohanđi mi je držao ruku dok sam se pitala kako da se spustim, a onda je rekao: “Skoči.” To je bila direktna komanda gurua. Bez razmišljanja o mojim kolenima, nogama i leđima jednostavno sam skočila i, gle, sigurno sam pristala na noge i sve moje boli su nestale!

bosnia_sunita_5

Danas, kada se osvrnem, oduševljena sam što sam uspela sve to da uradim zahvaljujući Mohanđijevoj milosti i blagoslovima. Osećam duboku zahvalnost i duboku ljubav prema svom guruu koji je držao moju ruku i blagoslovio me rečima: “Ja sam uvek tu sa tobom.” Sa takvim fizičkim bolom i nesposobnošću, put do Bosne koji je praćen usponom na Piramide, povezivanjem sa energijama i meditiranjem, nije bio za moje stanje. Dugogodišnja karma je odneta na ovom hodočašću i to je bilo moguće samo zbog Mohanđija. On neprimetno, nečujno, bez napora i vrlo glatko čisti mnogobrojne karme. Transformacija u našim životima nakon takvog hodočašća sa njim i takvo duboko čišćenje su fenomenalni. Mom guruu takvog stava jedino što mogu da dam je moje ponizno prostiranje u vidu namaskara pred njegovim svetim stopalima. Jai Jai Jai Gurudeva.

mohanji_with_sunita

Originalni tekst možete pročitati ovde.

Prevela: Biljana Kiprovski
Lektorisala: Dejana Vojnović
Uredila: Staša Mišić

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na: iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu, ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

 

 

 

Podelite ovu objavu

X