Na Izvoru Božije Milosti

Autor: Ana Raos

image1

Na današnji dan prije dvije godine napih se sa Izvora Božije Milosti. Od tada se u mom životu dešava veliki preokret.

Napokon se usudih da skinem maske, pogledam se u oči i rukujem sama sa sobom. Divnog li osjećaja biti ja. Biti autentična, prirodna i slobodna.

Neki me ne shvatiše, neki osudiše, a neki i napustiše. Razumijem, volim i blagosiljam vas sve. Vrijeme će pokazati gdje stojimo. S druge strane, upoznah divne Duše širom ove šarene Planete, dobih prekrasnu globalnu porodicu.

Zanimljiv je ovo put, pun prepreka i izazova koji su neophodni da bi osvijestili svoj život i došli do predivnih, transformirajućih iskustava. Sve što prolazim vrijedno je neopisivog zadovoljstva i sreće koje osjećam u Duši.

U prošlosti nisam imala hrabrosti napisati ovako nešto lično i podijeliti to javno. Sada mogu i želim da se izrazim. Bog mi je podario glas, jer on treba da se čuje i ispriča svoju, odnosno moju priču.

Hvala svima koji su uz mene, podržavaju me i vole i prihvataju istinsku mene, bez maski i „šminke“.

34104780_1797330573658005_1270161214000857088_n

Uz beskrajnu zahvalnost mom divnom Učitelju Mohanđiju koji je upalio svjetlo u meni. Kada kažem upalio svjetlo, mislim na to da mi je osvijetlio put do moje vlastite Duše koja nije mogla doći do izražaja zbog mnoštva programa i lažnih uvjerenja. Sada sam na putu da vidim, upoznam, prihvatim i prigrlim sebe u potpunosti.

Vanjski Guru nam dođe kao putokaz, da nas dovede nazad do naše vlastite Duše koja je naš izvorni i najbolji Guru. Tada je njegov posao odrađen i sretan je što smo osnaženi i sposobni da hodamo dalje putem oslanjajući se na svoje unutrašnje Vođstvo.

Dragi Mohanđi, hvala što si me pronašao. Hvala što nikad ne puštaš moju ruku. Ljubav i zahvalnost koju osjećam prema Tebi ne mogu opisati riječima, ali znam da ih ti osjetiš i bez i jedne izgovorene riječi 🙂

Namaste

Ana Raos, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

01.07.2018.

Lektorisala: Tijana Sladoje
Uredila: Staša Mišić

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na: iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

 

Podelite ovu objavu

X