Prvi KORAK do ODGOVORA

Autor: Janet Negru Ćirić

image1

Sve se dešava sa razlogom, zar ne?! 🙂

Oduvek, još kao tinejdžerku, intrigiralo me je pitanje: “Koja je uopšte svrha života?” Nemoguće je da je ideja biti živ i živeti život samo da bi pratio neki šablon koji su drugi nametnuli i izmislili, tipa: rađaj se, školuj se, udaj/ženi se, rađaj decu, školuj ih, ostari i umri… To me je jako uznemiravalo.

Da ne bih mnogo dužila, postavljavši sebi konstantno pitanje – koja je svrha života, imala sam privilegiju da iskusim mnogo toga, kako lepog, tako i manje lepog, upoznala razne ljude, mnogo njih je otišlo, ali me sav taj pređeni put vodio do moje duhovne sestre Maje Halasev… Ona mi je otvorila prva vrata ka odgovoru na moje pitanje tako što me je u junu 2016. obavestila o duhovnom događaju koji se održava na ostrvu Iž u Hrvatskoj i gde bih verovatno dobila ono što dugo godina tražim – odgovor!

Bez ikakvih očekivanja, uputila sam se u tu pustolovinu, ne znajući šta me tamo čeka, KO me tamo čeka i šta je to što ću sa sobom poneti kući. Za Mohanđija nisam do tada ni čula niti znala ko je i šta je, štaviše, doživljavala sam ga kao „normalnog” čoveka koji se malo specifičnije oblači jer je poreklom Indijac, ali da je možda i vrlo načitan pa ima i mnogo toga mudrog da kaže. Štaviše, kada je Dejan Jovanović čuo da ću i ja ići na Iž, uzbuđeno me je pitao: “Jao, super! Od kad si ti u Mohanđijevoj priči?!” Ja sam ga samo pogledala i pitala: “Moha… šta?!” Nisam znala ni ime da izgovorim, ali sam odlučila da idem zbog Maje, jer sam njoj verovala.

13557780_1105156599542076_1512705443517181637_n

I onda, desile su se razne senzacije na Ižu od kojih se i dan danas naježim (u pozitivnom smislu) kada o njima pričam, a jedno od njih je sledeće.

Drugo ili treće veče, legla sam u svoj mali šator pokraj mora da spavam. Negde oko 1h posle ponoći, uhvatio me je grč u desnom listu i zabolelo me je do te mere da su mi suze krenule. Pokušala sam masažom da umirim, udarala u mišić, psovala od bolova, međutim, ništa. U milisekundi, palo mi je na pamet da zamolim Mohanđija da mi pomogne (a takođe je ego tražio dokaz o njegovim moćima) i ukloni moj grč. Počela sam očajnički od bolova da tražim pomoć: „Molim te, Mohanđi, ukloni mi bol, molim te od srca…”, itd. Nakon što sam to par puta izgovorila i zamolila za pomoć, odjedanput sam čula duboki muški glas, kako ponavlja u više navrata: „Maja Halasev, Maja Halasev…”

Pitala sam se, šta mi sad Maja može pomoći kada pomoć tražim od njega, a ona spava u šatoru iza mene. Glas je nastavljao dalje da doziva Majino ime… Sa bolom u listu krenula sam i ja da dozivam Majino ime: „Maja Halasev, ‘ajde mi ti pomozi, otpusti ovaj bol jer više ne mogu ovako…” Nije prošlo 5min, bol je prošao, a ja sam zaspala kao lane.

Sutradan na satsangu, kada sam pričala o tom doživljaju, Mohanđi je objasnio da je Maja bila kanal između njega i mene, jer se ja još uvek nisam povezala sa njim do te mere da imam puno poverenje, ali Maji zato verujem, pa je on svoju energiju preusmerio preko nje da mi ukloni bol u nozi. 🙂

Lektorisala: Tijana Sladoje
Uredila: Staša Mišić

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

X