Doživljaji sa puta

Autor: Dejan

17424649_1373597372697996_1671167156567760577_n

Zdravo, moje ime je Dejan.

U iščekivanju velikih iskustava, odlučio sam da napišem manja koja su mi se desila sa Mohanđijem. Ono što čitalac ovoga treba da zna jeste da iskustvo sa njim nije jedino i da iskustva pripadaju svima, te da ih treba deliti među svima kojima su potrebna.

Tako je moje prvo upoznavanje sa Mohanđijem krenulo od trenutka kada sam shvatio da treba da vidim tog čoveka, jednostavno sam imao instinkt da treba da ga vidim, nisam ništa očekivao, samo sam se nadao da će se nešto desiti i da će se nešto promeniti u meni. Moj prvi susret je bio kada je Mohanđi delio šaktipat pa sam i ja tom prilikom osetio sve vrednosti tog osećaja koji mi je on dao. Osećaj je takav da ste lagani kao vazduh. Mada sam ja pušač, dim od cigarete mi je bio teži od mene samog. Osećaj je takav da možete prepešačiti hiljadu kilometara, a da se ne umorite.

Drugi put kada sam ga video bilo je na njegov rođendan. Tada sam osetio njegovo prisustvo u meni, prisustvo koje vodi ka oslobađanju od svega, pa i od njega samog. Način na koji se to desilo je prilično nestvaran jer sam tom prilikom bio u meditativnom stanju, a njega nisam odmah spazio, nego sam video dva majstora, a između njih jedan kaiš koji je bio u vazduhu. Prošao sam između njih, mada u pomrčini nisam odmah mogao da razaznam o čemu se radi. Tek kada sam stigao do njega, video sam da je iza ogroman Šivin kip, a iza kipa dolina i u pozadini planine za koje sam instiktivno osetio da su Šambala. Nisam išao dalje nego sam se vratio nazad i povukao kaiš. Istog trenutka je od kaiša nastao Mohanđi koji je bio balon koji se izduvavao i odlazio u nebo. Taj osećaj menja strukturu mog bića jer sam u tom trenutku osetio oslobađanje mene samog.

Treće moje viđenje njega bilo je pri meditaciji kada sam poželeo da meditiram u većoj grupi ljudi koji se bave istim stvarima kao i ja, traženjem sebe i Boga. Tom prilikom sam bio zaveden bojama koje su odisale kroz moja osećanja ispunjenosti jačinom svetla koje pada na mene i oko mene.

Sva tri iskustva koja su navedena su bila u njegovom fizičkom prisustvu, a bilo je još iskustava u međuvremenu, kada sam povremeno tražio pomoć od Mohanđija na mom putu, koju je on nesebično davao. Sve ovo gde sam sad ne bi bilo moguće bez njega i bez mog drugog učitelja koji me prati na mom putu. Nemam osećaj da postoji jedan učitelj, svi mi smo i učitelji i učenici, pa tako mislim da se od svakog može naučiti nesto, čak i od malog deteta.

Voli vas,
D

Lektorisala: Tijana Sladoje
Uredila: Staša Mišić

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

X