POČETAK mog duhovnog PUTOVANJA sa Mohanđijem

Autor: Felićija Žebeljan

IMG_7845

Krajem juna 2017. prvi put sam čula za meditacije koje se održavaju u prostorijama „Centra Prozor“ u Vršcu. Želela sam da prisustvujem meditaciji i da vidim kako to izgleda. Prvog sledećeg termina, bila sam prisutna i tada sam se upoznala prvi put sa Mohanđijem, njegovim radom i meditacijama. Po preporuci  Maje Ožegović koja vodi meditacije, počela sam ujutro da radim meditaciju Procvat  ljubavi i redovno sam išla na meditacije u centar.

Kako sam se upoznala sa Mohanđijem, preko njegovih meditacija, tako su i moje oči postale vlažne i suze su počele da teku. Nisam znala šta mi se dešava, ali se nisam ni opirala tome, suze su tekle, a ja sam se osećala lakše i lepše. Plakala sam tokom meditacija, dok sam slušala mantre, plakala na muziku, na zvuk violine, plakala jer sam svugde oko sebe videla ples, plakala sam dok sam radila jogu, plakala dok sam gledala Mohanđijevu fotografiju….. Posle nekoliko meseci naišla sam na Mohanđijeve reči,  pročitala ih i shvatila ponešto od onog što mi se dešavalo od kad sam njega upoznala. Njegove reči govore o tome da kada Duša pronađe istinu, oči postaju vlažne i suze počinju da teku. Inače, Mohanđijev lik sam videla već u prvim meditacijama, kao lik svog duhovnog učitelja. Shvatila sam, pronašla sam svoju istinu, oči su mi postale vlažne i suze su tekle. Hvala, hvala, hvala mu na tome!

Početkom januara 2018. počela sam da čitam Mohanđijevu knjigu  Moć čistote i onda sam počela da shvatam neka iskustva kroz koja sam prošla na ritritu na Borskom jezeru, novembra 2017.

U toku šaktipata koji nam je davao duhovni učitelj Mohanđi, osećala sam prazninu iznutra, kao da je moje telo potpuno prazno, čula sam samo svoje otkucaje srca. Tako nešto nikad u životu nisam doživela i nisam mogla da objasnim sebi, zašto sam se tako osećala i kako je to moguće. Dok sam slušala ili čitala o iskustvima drugih ljudi, tokom učiteljevog šaktipata ili transfera energije na meditacijama, ja sam mislila da se meni ništa posebno nije dešavalo, dok su drugi, živopisno opisivali svoja iskustva. Sada znam da je moje iskustvo,  ta praznina,  koju sam iskusila tokom  šaktipata, nešto predivno i veoma bitno za mene i moj duhovni put.

Posle samog ritrita na Borskom jezeru, osećala sam se veoma čudno nekoliko dana. Nisam znala šta mi se to dešava, ali moja draga Maja  mi je rekla da je to nešto divno i da tačno tako treba da se osećam. Bilo mi je drago zbog toga, ali još uvek nisam bila sigurna šta me je to snašlo. To iskustvo sam shvatila tek kada sam o tome čitala u Mohanđijevoj knjizi. Tih dana sam doživela sebe kao da sam izmeštena iz svog tela i sve što mi se dešavalo gledala sam sa strane, kao posmatrač. Isto sam se osećala, tj. isto mi se dešavalo kada sam razmišljala o nekim prošlim događajima, posmatrala sam događaj sa strane, a gledala sam sebe u tom događaju.

Onda nisam znala, niti razumela, šta sam dobila na poklon, da iskusim i prođem kroz to, da vidim da je to moguće i da bi tako trebalo biti. Praznina u nama, kao i izmeštanje iz događaja i posmatranje celog života kao gledanje raznih scena iz nekog filma, a taj film bi bio naš život. Zahvalna sam Mohanđiju na ovim prelepim poklonima, koje sam uz njega uspela da iskusim i najzad da ih i shvatim.

Lektorisala: Tijana Sladoje
Uredila: Staša Mišić

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

 

Podelite ovu objavu

X