Znao je moju omiljenu pesmu

Autor: Biljana Vozarević

U novembru 2012. organizovala sam prvi ritrit sa Mohanđijem ikada, a koji se održao u Vrdniku i bila Mu lični asistent tokom dve nedelje boravka u Srbiji. Okolnosti su se tako namestile da sam imala i vremena koliko i želje da Mu se nađem za šta god zatreba. Tada u Srbiji još nismo imali nikakav tim, nego par redovnih meditanata koji su Ga osećali u srcu.

27654710_1789590807737809_7751290284547389924_n

Često sam Ga vozila kolima dok smo obavljali razne zadatke. Usput smo vodili dušekorisne razgovore, ja sam mu postavljala pitanja, a on je strpljivo na njih odgovarao, raščišćavajući moje nedoumice ili potvrđujući ono što bih zaključivala i proveravala s njim da li je to tako. Rekao je da je Njegova misija na ovom svetu da ujedini sve puteve. Osećala sam, a i sada osećam ogromnu ljubav prema Njemu. Ka tom duhovnom vitezu naoružanom silom netelesnom. Blažila me je nadzemaljska blagost Njegovog lica i toplina svetlosti kojom je zračio.

Jednog dana dok sam Ga vozila kući gde je boravio, kod Njegovog tasta i tašte, Milana i Milene Radonić, pustila sam muziku na radiju. Posle nekoliko numera počela je pesma „Flash Dance“ iz istoimenog filma, koji je bio hit 1983. u kojoj je glavnu ulogu igrala Dženifer Bils. Bila je mlada zavarivačica koja je sanjala o tome da postane balerina. Baš tu pesmu uz koju je zablistala na audiciji ja obožavam i uz nju sam dok sam bila devojčica igrala, igrala, igrala i do besvesti igrala i ona mi je bila inspiracija za ples i kasnije. Ali o tome nisam nikome pričala, nisu znali ni moji roditelji, a ni sestra tome nije pridavala značaj. Mohanđi je odjednom počeo da pokreće prste šaka u ritmu muzike, i celo telo mu se nekako ustreptalo u tom unutrašnjem plesnom zanosu! Kao da je on ja, samo pored mene! Uz to je i pevao! Otkud zna reči, kad mislim da se pesma nije ni pojavljivala u Indiji? Ne znam. A kako je mogao da zna, nikad nismo o tome razgovarali, niti sam tu pesmu namerno pustila, ona sama se spontano pojavila na radiju baš u tom, za mene, veličanstvenom trenutku.

Znao je zato što On sve vidi svojim duhovnim okom. Njegov vid nije pokriven koprenom skakutavog uma.

Lektorisala: Tijana Sladoje
Uredila: Staša Mišić

 

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

X