Ja uvek odradim svoj posao

Kada je moj suprug bio u narkozi video je Mohanđija. Eto, to mi je saopštio. A moja mama, koja ima osamdeset i dve godine i ima sve Mohanđijeve slike i s jednom od njih spava, juče uveč (jer mi je i brat operisan od karcinoma isto u petak) videla je Mohanđija i nekog visokog čoveka oble glave, da li je ćelav ili bez kose, ne znam. Uglavnom, pojavili su se u sobi. Ona je već imala par kontakata, i čula je hor anđela na gluvo uvo 🙂 Ali je sada videla Mohanđija i zahvalila mu se, a Mohanđi i taj čovek su samo nestali, rasplinuli su se. Zaista nemam reči. Mohanđi je rekao da je sa operacijom sve u redu, da je sve kako treba. On se povratio i normalno smo razgovarali danas. Cela moja porodica veruje u to, i moja deca su me podržala i kažu: “Šta god neko drugi od lekara kaže, mi znamo šta jeste.”
17191254_1355800541144346_414288118431416922_n

Mohanđi: Ona je došla kod mene i rekla: „Operacija će biti sutra.“ Ja sam joj rekao – ne brini, biću tamo, opusti se. Sledećeg dana je opet došla i rekla: „Operacija će biti za jedan sat.“ Rekao sam: „ Ja sam već tamo.“ Tako da me je video.

Čovek koji se pojavio baki u snu sa Mohanđijem bio je Nadananda, Mohanđijev ortak J

Mohanđi: REKAO SAM VAM, JA UVEK ODRADIM SVOJ POSAO.

(Gospođa će odneti Majci i knjigu o Nadanandi da pročita, kao što je pročitala i Mohanđijevu knjigu)

Nastavak iskustva, dva dana kasnije:

Ja bih podelila nešto. Pre dva dana ovde sam već podelila sa većinom prisutnih. Prvo da se zahvalim Mohanđiju iz srca, iz duše <3 Došla sam pre dva dana na ovaj ritrit u najtežem trenutku u svom životu. U tom trenutku tog dana brat mi je bio operisan od kancera drugi put i suprug se nalazio na teškoj operaciji (predstojala mu je teška operacija sa neizvesnim ishodom). Pretpostavke su sve bile za kancer. U tom trenutku, iako su nas mnogo toga svi učili kako treba iskontrolisati, sve je to lepo dok ne dođe do vas lično. I onda shvatite koliko je sve to teško kada je u pitanju neko iz vašeg najbližeg okruženja, najbliskija osoba. Tog trenutka bila sam u velikoj teskobi.

17191350_1355466314511102_2430539456758883486_n

Prijavila sam se prethodno za ritrit i bilo je na granici odustajanja. Ali negde u meni sve vreme je bila jaka namera da ću ići, iako nisam do poslednjeg momenta počela da se spremam, znala sam da ću ići. Ali sam to prosto prepustila vremenu i desiće se i zamolila sam, rekla sam, neka bude ono najbolje što mora za nas da bude, kako bude. U poseti kod supruga, on me je zagrlio, zaplakao. Inače, on nosi Mohanđijevu sliku sve vreme sa sobom. I svi u porodici u kući imamo Mohanđijeve slike i verujemo, svi verujemo u Mohanđija. Zagrlio me je i rekao: „Molim te, idi da mi pomogneš.“ Rekla sam: „Ali sad u trenutku kada ne znam ni kada će biti operacija, ni šta će biti?“ Znate kakva je bila dilema. On kaže: “NE, ne, samo idi da mi pomogneš.” Moji sinovi su me podržali i rekli su: „Mama, mi znamo ko smo, mi znamo ko je Mohanđi, mi znamo da će to da pomogne. Ovde nećeš pomoći, ako ostaneš pored njega, čekajući u nekakvoj čekaonici da se sve to desi.

17191197_1355800217811045_6619088867235997365_n

Operacija je uspešno urađena. Suprug je u narkozi video Mohanđija. Video ga je! Kaže: “Malo je bio izmenjen, ali je to Mohanđi.” I dalje svi verujemo. Moja mama koja ima osamdeset i dve godine, koja ima sve okružemo njegovim slikama i amajlijama, tog dana kada smo upućivali ljubav, videla je Mohanđija u budnom stanju kako je došao u sobu sa još nekim visokim. Mohanđi je rekao da je to Nadananda. I pojavio se, i ona mu se zahvalila.

Nemam reči da se zahvalim za sve ono što je uradio za nas. Za svaki moj pokret, za svaki moj ples ovde, jer ja sam se spajala, osećala sam da svaki moj pokret pomaže, da je sve to spoj sa svima vama, sa Višom svešću, sa Mohanđijem. I kada sam bila na razgovoru kod njega, rekla sam: “Doktori su rekli za supruga da su uzeli nekakve isečke i da će to trajati.” On je rekao: „Ali ja sam bio tamo, sve je u redu.” Ja kažem: “I još su rekli…” A on kaže: „Ali ja sam bio tamo.“ 🙂 I na kraju je suprug i rekao da ga je video u narkozi. Eto, nemam dovoljno reči. Moje srce je prepuno, ono je eksplodiralo u jednom momentu baš kad sam igrala. Znači, da mi neko kaže, moj suprug i svi su u teškoj situaciji, a ja igram, ja plešem, ja sam se povezala tog trenutka, bili smo jedno. Eto, toliko imam da podelim.
17190480_1355800594477674_753428318290782758_n

Originalni video možete pogledati ovde:

Transkribovala: Jelena Tubica
Lektorisala: Tijana Sladoje
Uredila: Staša Mišić

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

X