Iskustva meditacija u Kraljevu i Novom Sadu

Iskustvo meditacije u Kraljevu

30. 5. 2017. godine u Kraljevu je održana druga po redu meditacija „Moć Čistote”. S obzirom da mi se naše prvo okupljanje veoma dopalo, sa zadovoljstvom sam prihvatila poziv Vesne Bogavac i za ovu meditaciju.


U dogovoreno vreme sam došla na datu lokaciju. Sve je bilo prijatno i toplo i nakon kratkog razgovora, krenule smo sa radom.
Prijatan glas osobe koja je vodila meditaciju i pozitivna energija učinili su svoje. Povezivanje sa sobom je divno iskustvo. U trenutku, pred očima mi se pojavila slika dragog, ozarenog lica sa divnim osmehom. Mohanđi…Prepoznala sam osećaj sreće i ispunjenja, znala sam da se i ja osmehujem. Prijalo je.

1
I onda, niotkuda, pojavila se sasvim druga slika. Nepoznat grad, nepoznata ulica. Ogromni izlozi, živ saobraćaj, i ja…Srećna…srećna, nasmejana. Za ruku sam držala devojčicu predivnog lica koje je krasio širok osmeh. Njena druga rukica je bila u ruci muškarca kog sam odmah prepoznala. Slika srećne porodice. Osetila sam tu sreću. Ispunila me je u potpunosti. Samo čas kasnije nekako sam se našla na toj prometnoj ulici. Videla sam beli auto koji je naleteo na mene. Moja dva draga bića su bila tu uz mene. Plakala sam…znala sam da ih napuštam. Nju sam milovala po kosi, njemu sam rekla da ga volim i da ću ga čekati. Slike su nestale. Bila sam svesna gde se nalazim, shvatila sam da i dalje plačem. Plakala sam i nakon završene meditacije, plačem i sada dok ovo pišem. Nije lako. Ali, isto tako, mnoge stvari su mi jasnije, mnogo toga bolje razumem. Ako postojim ja, ako postoji on, sigurno negde postoji i naša ćerka. Možda se negde, nekako prepoznamo kao što smo se i nas dvoje pre dve godine prepoznali.


Želela sam da podelim ovo iskustvo. Možda moja priča može nekome da pomogne na bilo koji način.


Život ide dalje. Ja sa zadovoljstvom očekujem narednu meditaciju „MOĆ ĆISTOTE”


Želim Vam puno ljubavi i
mir u duši. 

 

Iskustvo meditacije u Novom Sadu

Group-Meditation-Image

Divno se osećam. Još jednom ti se zahvaljujem, puno si mi učinila. Pun sam svakakvih problema. Čini mi se da sam našao pravi put za emotivno ispražnjenje. Dolaziću svakog četvrtka i nedelje.
Za tebe sve, tvoj sam dužnik. Pomogla si mi u životu. Bio sam nesretan. Od danas sam drugi čovek.
Jeste da dosta znam o religijama. O prirodi i odnosu čoveka prema njoj. Uopšteno o nama, zašto smo ovde, šta je naš cilj… Ali ovako, kada ima više ljudi koji žele svoj mir, da budu radosni, da se zahvale svojim najbližima, i kad vidim da nisam ja jedini koji to želi, taj doživljaj kad nisi sam… čuješ kao da hor peva… to je za mene bio veliki doživljaj.
Lektorisala: Tijana Sladoje

Podelite ovu objavu

X