Prvi preačarja program i dodela sertifikata

Oslobođenje je stanje gde imate sve a nije vam potrebno ništa. Put oslobođenja već je u nama; samo otvaramo vrata.

U nedelju 10. decembra, održan je prvi preačarja program, u organizaciji ačarja upravnog odbora. Program je otvorila Biljana Vozarević, a prisutnima se onlajn obratila i Barbara Dizdarević, obe članice globalnog ačarja Upravnog odbora. Kao domaćin, prisutne je pozdravila Maja Popović, predstavnica Upravnog odbora Udruženja Mohanđi Srbija, a i preačarja.

Bio je to veliki korak za preačarje, prvi program u Mohanđi centru mira u Obrenovcu. Od trenutka susreta svih učesnika programa, do samog kraja, atmosfera je bila ispunjena prijateljstvom, ljubavlju i neizmernom srećom. Tome je doprineo efekat energizovanog prostora našeg Centra, ispevavanje Mohanđi gajatri mantre koja vibrira na izuzetno visokoj frekvenciji i uzdiže u svesti, kao i izuzetno lepa grupna energija koja se formirala. Ispevavanje mantre vodila je preačarja Snežana Jovanović-Popov iz Čačka.

Uz nežan prelaz u meditaciju Moć čistote, grupa je nastavila da uživa u milosti otpuštanja unutrašnje težine i upija unutrašnji nektar bezuslovne ljubavi. Meditaciju je divno vodila preačarja Vesna Sinđelić-Stanković iz Beograda.

Kako je običaj u svečanim prilikama, nakon meditacije posluženo je voće, da se počasti telo, a Mohanđijevi citati su bili tu da se počasti um.

Program je nastavljen čitanjem Mohanđijevog obraćanja preačarjama koji je prenela Biljana Vozarević, primerima iz života i pričama iz Mohanđijevog učenja. Zajednička interakcija je bila odlična za jasnoću i odlučnost, a pre svega usmerenje preačarja.

Svečani veganski ručak, koji su svi pohvalili i u kojem su uživali svim čulima, pripremile su nesebične volonterke i izvrsne naše drage Marija i Vesna.

Drugi deo programa kulminirao je svečanom dodelom sertifikata preačarjama sa Balkana za uspešno završenu obuku i probni period. Ova svečana prilika pojačala je zahvalnost, radost i polet za nova dobročinstva i programe za dobrobit, unutrašnju stabilnost i izrastanje u svesti.

Prisutni su se pridružili redovnim aktivnostima u Centru i zahvalili dragim domaćinima, Petru, Ambiki i Marijani, na gostoprimstvu i podršci. Na kraju dugog dana, svi su mogli da osete snagu Sai Babe, kao štit koji čuva život stabilnim. On je u svima i svemu. Sve što je potrebno su oči da prepoznaju njegovo sveprisustvo.

O preačarjama

  • Preačarje (učenici ačarje) su posvećeni volonteri koji teže da postanu upotpunjeni. Samopri¬znanje, samopoštovanje i ljubav prema sebi su početna tačka.
  • Koračamo putem Radža Joge, Zlatnog puta, Kraljevskog puta. Na ovom putu, spajamo se sa svešću kako bismo dostigli najveći potencijal – duhovno oslobođenje.
  • Oslobođenje je stanje gde imate sve a nije vam potrebno ništa. Put oslobođenja već je u nama; samo otvaramo vrata.
  • Da bismo živeli putem svesti, praktikujemo saosećanje, dobrotu, samopoštovanje, iskrenost, istinitost i čistotu. Bitno je nesebično služenje.
  • Preačarje imaju odgovornost da uvek budu dostupni da pomognu drugima kojima je pomoć potrebna; na taj način činimo svet boljim mestom.
  • Cenimo sve i razvijamo zahvalnost. Verujemo da je naša vrednost u tome koliko dajemo svetu, a ne u tome koliko uzimamo od njega.
  • Kao preačarje, smatramo svoj rad duhovnom praksom i prilikom da služimo drugima.
  • Svakodnevno, posvećeno, svojim aktivnostima doprinosimo društvu i činimo život smislenim.

Ako želite da se pridružite programu za preačarje, prijavite se OVDE.

Da biste saznali više o Mohanđi ačarjama, kliknite OVDE.

Podelite ovu objavu

X