Stašina razigrana joga na kampovima za decu

Kreativni petodnevni kampovi Dečijeg kulturnog centra Novi Sad, u okviru Novosadskog dečijeg leta 12, započinjali su jogom za decu

Časove joge je vodila Staša Mišić, predstavnik Himalajske škole tradicionalne joge i EBC Kluba ranoranilaca za decu na Balkanu. Kampovi su je održani u Kulturnoj stanici Eđšeg, u periodu od 11. do 15. jula 2022. i u O.Š. “Petefi Šandor” u periodu od 18. do 22. jula 2022. Časovi joge doneli su istinsku radost učesnicima kampova kroz koje je prošlo oko 200 dece starosti od 5 do 12 godina.

Naša Staša svakodnevno je donosila osmeh na lice deci koja su pohađala kamp. Deca su uživala u pričama kroz koje su vođeni dok su radili jogijske položaje žabe, mačke, psa, ratnika, drveta, a najviše im se dopala tehnika disanja – zujanje pčele.

Pored jogijskih položaja za bolje pamćenje i koncentraciju, deca su učila da osvešćuju svoje disanje, otkucaje srca i osećaje u celom telu. Sve te tehnike doprinose smirenju uma, poboljšanju pažnje i prihvatanju sebe.

Zahvaljujući ovom druženju Mohanđijeve platforme su svojim aktivnostima doprinele širenju pozitivnih vrednosti kod najmlađih, i u tome je pomogla Staša, jedna od Mohanđi ačarija.

Hvala Dečijem kulturnom centru Novi Sad na pozivu i ukazanom poverenju. Radujemo se novom druženju sa divnim drugarima.

Podelite ovu objavu

X