Svečano otvorena prva instalacija za “Mohanđi wellness hodanje”

Devi Mohan je svečano otvorila prvu instalaciju znaka beskonačnosti za izvođenje tehnike "Mohanđi wellness hodanje", u Parku Ravne 2, u Visokom

U duhu dugogodišnje saradnje i prijateljstva, Devi Mohan, Globalna ambasadorka Mohanđi fondacije, 13. jula 2022. posetila je Park Ravne Visoko, u Bosni i Hercegovini, na poziv dr. Semira Osmanagića. Povod je bio poseta Novaka Đokovića zbog otvaranja teniskih terena, koje je Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” izgradila uz podršku Fondacije Novak Đoković.

Narednog dana, 14. jula, Devi je svečano otvorila novoizgrađenu instalaciju znaka beskonačnosti za izvođenje tehnike Mohanđi wellness hodanje, koja se nalaze pored multimedijalne sale u Parku Ravne 2 u Visokom. Prisutnim gostima su se obratili Devi i dr. Osmanagić, razmenjujući tople reči o međusobnoj prijateljskoj podršci, koje ove dve fondacije godinama neguju.
 

Ova drevna tehnika meditacije u pokretu ima mnogobrojne blagotvorne efekte po zdravlje i doprinosi celokupnoj životnoj ravnoteži. Ova tehnika je pogodna za sve uzraste, tako da je pored velikog znaka beskonačnosti napravljena i manja instalacija namenjena deci.

“Smatram da je ovo savršena lokacija za instalaciju koja omogućava izvođenje ove drevne tehnike, te verujem da će mnoge generacije koje dolaze, imati benefite od ovoga”, rekla je Devi tokom otvaranja.

“Naše višegodišnje prijateljstvo sa Mohanđijem, Devi i fondacijom je jedan od temelja za mesta, kao što je Park Ravne. Ovo je mesto energije, duhovnosti i lekovitosti u svakom smislu. Sve instalacije u ovom parku su nastale kada takvi ljudi osete da tu trebaju ostaviti svoj pečat. Ovaj znak beskonačnosti simbolizuje povratak drevnom znanju, koje nam je potrebno za budućnost,” podelio je sa nama svoje utiske dr. Osmanagić.
 
Nakon ceremonije otvaranja instalacije, Devi je objasnila način izvođenja ove delotvorne tehnike i zajedno sa dr. Osmanagićem predvodila hodanje u znaku beskonačnosti. Prisutni gosti su nakon hodanja uživali u meditaciji, u miru prirode Parka Ravne, mekoći rosne trave, upijajući lekovite sunčeve zrake i oslobađajuću energiju pokrenutu nakon ove tehnike.
 
Devi je iskoristila priliku da poseti Tunel Ravne i poznati Mohanđijev kamen, koji se nalazi na mestu za koje je Mohanđi procenio energetski najsnažnijim u tunelima.

Podelite ovu objavu

X