Volonteri Udruženja Mohanđi Srbija u humanitarnoj akciji sa ACT fondacijom

Zajedno za Udruženje osoba sa invaliditetom “Feniks”

Volonteri Udruženja Mohanđi Srbija i ACT fondacije Srbija  su udruženim snagama doprineli da članovi Udruženja osoba sa invaliditetom “Feniks” dobiju 163kg hrane, uključujući 18kg hrane za kuce i mace, preko 100 artikala za ličnu higijenu i 20 paketa pelena. Udruženje “Feniks” je udomilo nekoliko kuca i maca koje rado žive u dvorištu kuće gde je udruženje osnovano, te su i one dobile donaciju hrane od naša dva udruženja, kao doprinos za njihov bolji život.

Razmena se dogodila 24. januara 2022. u beogradskom naselju Rakovica, na lokaciji Udruženja “Feniks”. Branko Jokić, predsednik udruženja, dočekao nas je toplo, sa puno poštovanja i zahvalnosti. Uz priču i prijateljsku razmenu saznali smo kako u Srbiji žive osobe sa invaliditetom i koliko je još podrške neophodno, na svim nivoima, kako bi im se obezbedio normalan i human život koji zaslužuju. Ovo je početak jednog divnog prijateljstva između tri udruženja, kao i ljudi koji se rado prepoznaju, prihvataju i rastu zajedno.

U planu je sadnja plodonosnih stabala na lokaciji Udruženja “Feniks” kasnije tokom 2022. godine. Radujemo se daljoj saradnji i produbljivanju prijateljstva, u bliskoj budućnosti.

Podelite ovu objavu

X