Dvodnevno hodočašće mira na Kosovu i Metohiji

Mohanđi, zajedno sa predstavnicima Fondacije Ana i Vlade Divac, Fondacije Novak Đoković i Udruženja Mohanđi Srbija, posetio Kosovo

Tokom dvodnevnog hodočašća mira, 18-20. septembar 2021, Mohanđi kao hodočasnik dolazi prvi put na Kosovo i Metohiju, gde je obišao najznačajnije spomenike stare srpske kulture i dragulje kulturne i duhovne baštine.

Zajedno sa predstavnicima Fondacije Ana i Vlade Divac, Fondacije Novak Đoković i Udruženja Mohanđi Srbija, obišao je manastire Gračanica, Pećka Patrijaršija i Visoki Dečani. Tom prilikom udružene fondacije obezbedile su pomoć onima kojima je to najpotrebnije i izmamili osmehe na licima 55 đaka osnovne škole „Svetozar Marković“ u Velikoj Hoči, kojima su darivale pomoć u poklon paketima za svakog đaka. Takođe su obišli i Dom Kulture Gračanica gde su se upoznali sa aktivnostima ove institucije koja se zalaže za očuvanje kulturne baštine u ovom području.

Tokom posete Mohanđi je istakao koliko je značajno širenje mira i zajedništva među svim članovima u društvu. Takođe je izjavio: „Naša misija je ujedinjenje sveta kroz ljubav, humanost, nesebično davanje. Najveća snaga i bogatstvo je kada delimo ono što imamo, van svih ljudskih barijera. Pre nekoliko godina Udruženje Mohanđi Srbija je organizovalo humanitarne akcije na području Kosova i Metohije. Drago mi je da se ponovo vraćamo jer je naš cilj da damo doprinos mestima na koja idemo a sada ujedinjeni sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Fondacijom Novak Đoković u okviru projekta “Zajedno za Kosovo 2021” možemo mnogo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije“.

Projekat “Zajedno za Kosovo 2021” je početak saradnje tri fondacije. Udruženje Mohanđi Srbija planira da nastavi sa dobrotvornim akcijama za ljude Kosova.

Podelite ovu objavu

X