Završeno 11-dnevno putovanje ka slobodi

Osnaženi, nesutrašivi i zadovoljni učesnici onlajn programa sa Mohanđijem.

Svako zaslužuje dobar, miran i stabilan život. – Mohanđi

Tokom prve dve nedelje ovog meseca, preko 800 osoba iz različitih krajeva sveta, imalo je priliku da jedanaest dana u kontinuitetu, prisustvuje onlajn radionici pod nazivom “Osnaži se – tvoje putovanje od straha do slobode”, koju je vodio Mohanđi lično. Ovo je samo jedna u nizu najavljenih radionica putem kojih se između ostalog, upoznajemo sa jednostavnim tehnikama, koje nam pomažu u postizanju jasnoće i stabilnosti, te rasterećenijeg svakodnevnog života.

Prisutni su imali priliku da svakodnevno komuniciraju sa Mohanđijem i postavljaju pitanja, kako bi stvorili jasniju sliku o svim temama koje su se obrađivale svih jedanaest dana.

Tokom prvog susreta, Mohanđi je govorio o istinskom značenju “osnaživanja”, pojašnjavajući da smo u stvari osnaženi onda kada na nas ne utiču životna iskustva i kada imamo snagu da tečemo kroz život, doživljavajući iskustva iz momenta u momenat, ne noseći sa sobom boli i teški prtljag onih iskustava koja doživaljavamo kao negativna.

Teme kao što su životna svrha, putovanje duše i karmički odnosi su samo neke od mnogobrojnih tema kojih su se prisutni doticali tokom radionica. Objašnjavajući glavne izvore patnje i nezadovoljstva u životu ljudi, Mohanđi je podvukao važnost doslednosti u obavljanju duhovne prakse, kako bi se podigli na viši nivo svesti i postigli unutrašnju stabilnost.

Veliku pažnju je najviše privukao razgovor o nivoima distrakcija, koje nam utiču na doživljavanje iskustva, a dešavaju se kad um nije u potpunosti prisutan tokom aktivnosti koje obavljamo u datom momentu. Mohanđi je celoj grupi predstavio jednu vrlo jednostavnu i delotvornu tehniku, koja nam, kad je praktikujemo redovno, pomaže da budemo prisutni u sadašnjem trenutku.

Radionica je vođena na engleskom jeziku, ali su učesnici imali priliku da prate simultani prevod na nekoliko jezika (hindi, francuski, slovenački, srpski, španski i malajamski). Takođe, za sve one koji nisu mogli pratiti program uživo, organizatori su obezbedili pristup snimka svake sesije, određeno vreme.

Neki od učesnika su podeli svoja iskustva nakon programa:

“Dobili smo sjajne tehnike putem kojih možemo prevazići smetnje ka sretnijem i stabilnijem životu.” – Eyamini Anbalagan, UAE

“Osim njegovih reči, duboko osećam suptilne i intenzivne vibracije Mohanđijevog prisustva, ukazujući na aspekte o kojima treba da razmislim. On menja i uklanja tu “maglu” negativnosti u nama. Njegovo prisustvo ostavlja snažan uticaj.” – Puđa Gandi, Indija

“Veoma sam zahvalna na ovoj prilici. Već sada osetim veliku promenu o načinu percipiranja i prihvatanja situacija. Osetim kako mi njegova energija pomaže pri otpuštanju nepotrebnih obrazaca u ponašanju i postizanju sve veće autentičnosti. Takođe, vrlo mi je zanimljivo što se moj radni raspored uklopio sa rasporedom radionice, tako da sam celi program mogla pratiti uživo.” – Tihana Frleta, Hrvatska

Radujemo se što možemo najaviti narednu onlajn radionicu, koja će se održati početkom decembra ove godine. 

Podelite ovu objavu

X