Volonterski skup sa Mohanđijem 2021.

Mohanđi se u Beogradu susreo sa volonterima Mohanđi Fondacije na Balkanu, kao i nekoliko volontera iz drugih zemalja

Mohanđi se juče, 30. maja 2021, u Beogradu susreo sa volonterima Mohanđi Fondacije na Balkanu, kao i nekoliko volontera iz Velike Britanije, SAD, Južne Afrike, Ukrajine i Kanade.

Prostorija kojom je odisala sreća, ljubav, i zahvalnost okupljenih volontera, bila je ispunjena smislenim i dubokim uvidima koje je Mohanđi darežljivo podelio sa fizički prisutnim volonterima kao i sa grupom volontera koji su se druženju priključili putem Zoom-a.

Ovom prilikom, Mohanđi je čestitao svim prisutnim na odluci da deo svog života posvete nesebičnom služenju, i istakao da je to siguran način da se pročistimo, oslobodimo pohlepe i osećaja bilo kakvog vlasništva. Tako pročišćeni, nastavio je, dobijamo lakoću i jasnoću, bivamo osnaženi, te postajemo stabilna jedinka u društvu. Naš „društveni kapital“ ima neprocenjivu vrednost, a društveni kapital danas nosi mnogo veću težinu i veličinu od finansijskog kapitala.

Još jedna od mnogih poruka koje možemo podeliti sa ovog predivnog satsanga sa Mohanđijem je:

„Ono što mi odašinjemo je naša suština. Jako je važno da u današnje vreme zračimo pozitivnošću i bezuslovnom ljubavlju, jer onda istinski menjamo svet oko nas i istinski možemo da napravimo razliku u svetu. Mi možemo da napravimo razliku i mi to i činimo.

Aktivni smo na pet kontinenata. Važna je naša čista namera i to da činimo koliko možemo, svako prema svojim kapacitetima. Važni su naše pristustvo, volja, inicijativa i dobra namera da uradimo nešto pozitivno za ovaj svet. Takođe, tek ujedinjeni smo snažna sila koja pozitivnim i kontinuiranim aktivnostima donosi pozitivne promene. Zato, ujedinimo se.“

Podelite ovu objavu

X