Mohanđi učesnik konferencije u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac

Mohanđi se pridružio Ani i Vladi Divcu na konferenciji u Beogradu, u četvrtak, 27. maja, na kojoj su učestvovali i drugi svetski poznati motivacioni govornici

Tema razgovora je bila uloga pojedinca u savladavanju sukoba u polarizovanom društvu. Cilj je bio da se proširi svest, s naglaskom na važnosti smanjenja segmentacije u različitim društvenim sferama.

Učesnici konferencije su se dotakli različitih vrsta sukoba s kojima se suočavamo kao društvo, kao i rešenja kroz promociju tolerancije i poštovanja različitosti. Mohanđi je govorio o tome kako je važno shvatiti da je svako živo biće jedinstveno i da na svoj autentičan način doprinosi svetu. Po rođenju smo svi različiti, stoga je živeti svoju jedinstvenost nešto što donosi moć i pojedincu i svetu koji prihvata sve autentične doprinose.

Podelio je da je sistem koji promoviše i obrazuje ljude da se takmiče i upoređuju, koren mnogih podela koje danas vidimo u svetu. Svakodnevno se takmičimo za pozicije, vlasništvo i odnose. Sada je to u ovoj Kovid situaciji još vidljivije, a kako je strah pojačan to dovodi do daljih podela.

Kada se povežemo izvan ovih privremenih vezanosti, postajemo moćni pojedinci, koji podržavaju i jačaju sav život na svetu.

U nastavku možete poslušati konferenciju na engleskom jeziku:

Podelite ovu objavu

X