Balkan je zasjao punim sjajem!

U Novu 2021. godinu ušli smo otvorenog srca!

Devi Mohan je održala onlajn novogodišnji program humanitarnog karaktera. Program je otvoren obraćanjem predsednice Udruženja Mohanđi Srbija, Monike Nedić, koja je govorila o važnosti nesebičnog doprinosa drugima. Zatim je Olivera Miškić, predsednica ACT Fondacije Srbija, predstavila rad fondacije i vrednosti za koje se fondacija zalaže, a to su nesebično služenje i pomaganje drugima.

Ovog puta su se udružile dve humanitarne organizacije koje već godinama unazad aktivno pomažu drugima – ACT Fondacija Srbija i Humanitarna fondacija “Budi human – Aleksandar Šapić”, koja je jedna od najvećih fondacija ove vrste u svetu.

Ovo je bila regionalna humanitarna akcija usmerena ka deci u Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, naše male borce kojima je potrebna podrška drugih da bi se izborili dalje.

Program je obeležen svesnim plesanjem i posebnim procesom koji je vodila Devi. Svi smo imali priliku da uživamo pored uobičajenih pesama uz koje se izvodi svesno plesanje i pesama iz celog regiona. Pesme sa naših prostora nose jednu drugačiju emociju i bilo je zaista posebno osetiti tu radost koja nas sve na Balkanu negde i povezuje.

Nakon toga smo utonuli u predivan proces povezivanja sa višim Ja, koji je imao za cilj da nas potpuno oslobodi starih emotivnih i mentalnih obrazaca, i da sa jednom izuzetnom lakoćom i jedinstvom sa drugima i nama samima uđemo u Novu godinu.

Ovo je bila prilika za sve nas da se prisetimo vrednosti davanja i otvorenog srca, i sa novim i humanijim idejama, dočekamo ovu Novu godinu.

Iskustvo jedne od učesnica programa, inače aktivnog volontera ACT Fondacije Srbija:

“Devi nas je uvela u Novu 2021. godinu u dobrom raspoloženju. Plesali smo uz hitove bivše Jugoslavije i osetili kroz muziku kako Balkan “živi”. Svesno plesanje je tehnika u kojoj se na suptilnom nivou, idući kroz energetske centre, dešavaju razni procesi i otpuštanja. Dobro smo se zabavili i svojim učešćem učinili humano delo.  Nakon “plesnog zagrevanja” uronili smo u proces dubokog povezivanja sa višim Ja kroz svetlost i ljubav.

Sav novac prikupljen donacijama je usmeren u fondove za lečenje obolele dece iz svake države našeg regiona, dečake Vedada Ahmetovića, Vanju Đermanović, Jovana Kukuvaileva i devojčice Lauru Rajčić i Ljiljanu Džilitov, naše male anđele i velike borce. 

Drago nam je što smo ovim humanitarnim novogodišnjim programom ujedinili Balkan koji je zasjao humanim sjajem! Balkan je zasjao punim sjajem!” – Kristina Simić

Podelite ovu objavu

X