Čisto srce – Humanitarni novogodišnji program sa Devi

Zagrlite sjajnu priliku, skinite stare i obujte nove cipele za ples u novogodišnjoj noći, u susret radosti i izobilju koje ne poznaje granice, spremni da zasijate u punom sjaju.

Bliži se kraj stare kalendarske godine kada volimo da budemo u tišini i sumiramo dešavanja u 2020. godini. Sa aspekta uma, emocija i tela, trenutno imamo puno nelagoda i neprijatnih iskustava, stresa i tenzije. Međutim, postoji jedna druga strana cele ove priče, a to je naša suštinska duhovna strana. Možemo osetiti unutar sebe taj deo koji je večan, koji je istinit. Taj deo nas koji je posmatrač cele ove drame, bez nekih velikih emocija – da ne sudi, da posmatra, da prihvata i da teče kao i da vrednuje spoznaju kroz iskustva, naročito kada u tu spoznaju utkamo istinu svog bića, a to je ljubav koja je bezuslovna. Kada uđemo u tu energiju i vibraciju, cela priča poprima jednu drugu konotaciju.  

Pravi je trenutak da sebi poklonite sjajan program duhovnog rasta! Tokom novogodišnjeg programa, koji će trajati od 19 do 22h, Devi Mohan će nas voditi u osvešćivanje svoga tela gde su duša i telo u savršenom balansu. Ovo postižemo na najprirodniji način – kroz lepotu i slobodu pokreta tokom tehnike Svesnog plesanja. U ritmu zanosne muzike i vibracija koje proizvodimo glasom, jednostavno slavimo život kroz radost pokreta. Devi će nas voditi i kroz duboki proces povezivanja sa našim višim Ja kroz svetlost i ljubav.

Program će biti prilika da vaša srca zasijaju čistotom jer svojim učešćem poklanjate drugima ono što im je potrebno. Ovaj program ima humanitarni karakter i sav novac prikupljen donacijama biće usmeren u fondove za lečenje obolele dece iz svake države našeg regiona, dečake Vedada Ahmetovića, Vanju Đermanović i devojčice Lauru Rajčić i Ljiljanu Džilitov, naše male anđele i velike borce. Dobrotvorna akcija će biti realizovana u partnerstvu Mohanđi Fondacije, ACT Fondacije koja deluju u zemljama Balkana i Humanitarne fondacije “Budi human – Aleksandar Šapić”, koja je jedna od najvećih Fondacija ove vrste u svetu.

Poklonite sebi novogodišnji program, dotaknite srca dece i mnogih ljudi i inspirišite druge na bezuslovnu ljubav!

Kotizacija za učešće:
Za uplate iz Srbije: 2021 RSD
Za uplate iz Hrvatske: 150 KN
Za uplate iz Bosne i Hercegovine: 40 KM
Za uplate iz Makedonije: 1100 MKD
Za uplate iz Crne Gore, Slovenije i inostranstva: 20 evra (primalac – Udruga Mohanji Hrvatska)

Kontakt: programi@mohanji.org

NAPOMENA: Ukoliko ne želite da učestvujete u programu, već samo da donirate novac u željenom iznosu, računi su sledeći:

Za donacije iz Srbije: 
Primalac: Fondacija Act Foundation 
Svrha uplate: Čisto srce
Računa Addiko Banka: 165-29869-66

Za donacije iz drugih država:
Svrha uplate: Donacija za bolesno dete (i napisati ime deteta)
Račun PayPal: http://paypal.me/MohanjiHrvatska

Više informacija o donacijama:

SRBIJA

Vanja Đermanović ima 2 godine i rođen je u 34 nedelji, hitnim carskim rezom nakon pucanja vodenjaka. Na rođenju je imao teško gušenje, reanimiran je i intubiran. Dva dana nakon rođenja, porodica je obaveštena da je imao krvarenje na mozgu, proširene komore i ciste. Vanjina dijagnoza je Cerebralna paraliza. Dva i po meseca nakon rođenja je došao kući, a tek kasnije roditelji saznaju da Vanja ne vidi.

Vanja još uvek nema kontrolu glave, ne sedi, ne okreće se, ne puzi i ne vidi.

Potrebna mu je intenzivna fizikalna terapija, rehabilitacije u zemlji i inostranstvu, hidroterapija, tretmani matičnim ćelijama, oftalmološki pregledi, analize, kao i tretmani kod logopeda i defektologa.

Donaciju možete uplatiti na sedeći način:

Primalac: Udruženje Mohanđi Srbija, Desanke Maksimović 3, 21000 Novi Sad
Svrha uplate: Kotizacija za učešće na novogodišnjem programu
Broj računa 160-454477-77

 

Ljiljana Džilitov

Porodica Džilitov iz Bečeja živi u staroj zemljanoj kući, ispucalih zidova i plafona, krov prokišnjava… Majka i sestra Željana brinu o Ljiljani koja ima cerebralnu paralizu, ne može da hoda i govori, slabo vidi i čuje, ima i epilepsiju, zaostajanje u psihičkom i fizičkom razvoju. Još koristi pelene zbog čega majka Ilona svaki trenutak mora da joj posveti.

HRVATSKA

Laura Rajčić je rođena sa defektom leđne moždine (dg. Mielomeningocelae), njena kičmena moždina po rođenju bila van njezine kralježnice zbog nesrastanja kralježaka u utrobi majke. Njen otac je napustio nju i njenu majku odmah po rođenju, jer nije mogao da prihvati dete sa invaliditetom. Nakon porođaja, hirurzi su operativnim zahvatom vratili njenu leđnu moždinu unutar kralježnice, a na mestu gde kralježaka nema usađene su joj titanske pločice. Posljedica usađivanja pumpice u glavu razvila se arnold chiarii deformacija mozga u tipu 2(dg. Malformatio Arnold Chiarii type II). Kao posljedica zahvata koji se morao učiniti da joj se spasi život, nastao je visoki pritisak unutar male glavice (dg. Hidocephalus), pa joj je usađena pumpica I u glavu koja odvodi visak tekućine u trbušnu šupljinu.

Usled ovih zahvata nastale su još mnogobrojne posledice: oštečenje živaca koji upravljaju donjim dijelom tela (tačnije, ima parezu oba stopala). Usled oštećenja živaca Laura ne oseća urin ni stolicu, oštećeni su joj i živci koji upravljaju mokraćnim mehurom što je dovelo do stvaranja neurogenog mokraćnog mehura, zbog čega joj je potrebno pražnjenje mokraćnog mehura 5 puta dnevno urinskim kateterom i pije trajnu terapiju za mehur.

BOSNA I HERCEGOVINA

Vedad Ahmetović se trenutno nalazi u Turskoj i njegova borba za život traje. Ovaj maleni dečak se igrao oko viljuškara kada se desila tragedija. Hitno je prevezen u kantonalnu bolnicu u Zenici, gde je podvrgnut operativnom zahvatu zbog izuzetno teških povreda unutrašnjih organa, a dva dana nakon toga je hospitalizovan na Pedijatrijskoj klinici KCUS na Jezeru. Lekari su učinili sve što su mogli, međutim, gangrena je zahvatila crevo. Uz pomoć porodice i prijatelja, Vedad je prebačen na kliniku u Tursku gde se doktori bore za njegov život.

MAKEDONIJA

Jovan Kukuvailev rođen je zategnutih tetiva na nogama i potrebna su mu novčana sredstva kako bi se mogao operisati. Majka mu je umrla prošle godine i sada živi sa svojim ocem u jako lošim životnim uslovima. Njegov otac sakuplja plastične flaše i prodaje ih kako bi zaradio novac za hranu. Svaka novcana pomoć je dobrodošla.

Podelite ovu objavu

X