Novogodišnje Svesno plesanje

U okviru novogodišnje proslave održano je Svesno plesanje u sali dečjeg vrtića “Tam Tam” u Futogu, 26. decembra 2019.

Na veliku radost učesnica novogodišnje proslave u okviru udruženja “Joga Om”, Biljana Vozarević, Mohanđi Ačarja,  održala je Svesno plesanje. 

Program je počeo tako što je instruktorka joge Jelena Ilić vodila lagane vežbe joge koje su bile divan uvod u program i odlična priprema uma i tela za Svesno plesanje. U zanosnoj smeni ritmova i vokalizovanja, svaki kutak tela je pročišćen, osvežen, ojačan i osposobljen za jednu novu dinamiku postojanja, pripremljen za platformu postojanja u lakoći. radosti, poleta i ljubavi. Usmerenost na osećaj, dok se telo slobodno kretalo pospešio je druženje sa najdubljim delom svog bića, nežnosti ka svom sopstvu.

Nakon Svesnog plesanja, u trenucima opuštanja tela i pokrenute struje blaženstva, Anika Petrović je priredila zvučnu kupku Gongom i propratnim instrumentima. Kretanje zvuka je dodatno intenziviralo i produžilo osećaj unutrašnje svežine, mira i tišine. Okupani energijskom i zvučnom kupkom, učesnici su se počastili uz prigodnu vegansku zakusku i dobili novogodišnje poklone. Na kraju, tako obnovljeni i ispunjeni, poneli su kući svoje novo “ja”.

Podelite ovu objavu

X