guru-purnima-beograd-jul-2019 (1)

Mohanđijevo prisustvo bez prisustva i ovog praznika

Obeležili smo praznik znanja i učitelja, Guru Purnima, programima u Beogradu i Novom Sadu. Pogledajte kako je bilo.

U Novom Sadu, Guru Purnimu, dan svetlosti kada iskazujemo zahvalnost i poštovanje prema duhovnim učiteljima, Guru principu u nama i Tradciji, proslavili smo okupljanjem u Data Tapovan centru.

Slušali smo ovogodišnju Mohanđijevu poruku povodom Guru Purnime i nakon nje uronili u meditaciju “Moć čistote”. Ispevavali smo Mohanđi Gajatri mantru 108 puta i tokom pesme zahvalnosti (aratija) otvorili srce i iskazali duboku zahvalnost prema Mohanđiju, kao i svim majstorima Data tradicije, za vođstvo na putu ka oslobođenju, stalno prisustvo, zaštitu i neizmernu ljubav koju nam pružaju.

Čitajući ključne poruke iz Širdi Sai Babine “Sai Sačarite” kroz suze smo se prisetili koliki je blagoslov sresti Gurua u ovom životu, kao i biti u Mohanđijevom fizičkom prisustvu, Majstora u fizičkom telu.

U Beogradu se okupilo nas 20-tak. Veče je otvorila Nikolina Dragojević, Mohanđi ačarja koja je poslednjih godinu dana provela u Indiji.

Zahvalni na blagoslovu što je Mohanđi naš Guru, kao i uz zahvalnost svim ostalim učiteljima, započeli smo meditaciju “Blaženstvo tišine”. Nakon meditacije primili smo energetski transfer i dalje ispevavali Mohanđi Gajatri mantru 108 puta. Ispevavajući mantru, disali smo kao Jedno.

Tokom cele večeri osećalo se Mohanđijevo prisustvo. Najizraženije je bilo tokom energetskog transfera kada je bilo i suza radosnica, duboke zahvalnosti i smeha.

Rastali smo se nakon artija, okupani ljubavlju i energizovani.

Poslušajte Mohanđijevu poruku povodom ovogodišnje Guru Purnime.

Podelite ovu objavu

X