mohandji-na-zdrav-zivot-zrenjanin

“Osetim mir”

Srećni smo ako smo bar na trenutak doneli mir u nečiji život. Uspešan nastup na festivalu “Zdrav život” u Zrenjaninu

Kako do mira u svakodnevnom životu, pokušali smo da odgonetnemo zajedno sa posetiocima drugog po redu festivala “Zdrav život” u Zrenjaninu.

Svojim raznovrsnim programom, festival je okupio šaroliku grupu posetioca: roditelje, decu, penzionere, svetlosne radnike, duhovnjake, jogiste i umetnike. No, sve njih povezuje zajednička nit – interesovanje za rad na sebi. Osnovni cilj na tom putu je uspostavljanje otpornosti na stres i trzavice svakodnevice. Ne mali broj je bio i onih koji su tražili način da ispunjeni ljubavlju i mirom, postojano šire mir i radost oko sebe.

Tokom dva dana trajanja Festivala, naši volonteri na štandu su sa posetiocima razgovarali o osnovama Mohanđijevog učenja. Neki posetioci su se više puta vraćali na stand, uvek sa novim pitanjima. Jedan od njih je položio ruku na Mohanđijevu sliku, zatvorio oči i rekao: “Osetim…” napravio je pauzu pa dodao “…mir”. Ženica koja je očigledno bila neinformisana o vremenskim prilikama, pojavila se u džemperu iako je bilo jako toplo. Obilazeći Festival u potrazi za majicom, odabrala je zelenu majicu “Svesno hodanje” i prokomentarisala “Mohanđi me je spasao”. Neki posetioci Festivala su sa nama delili svoja iskustva sa Mohanđijem. Jedna žena nam je ispričala da je kroz meditaciju, njena ćerka ostvarila još bolji uspeh u školi iako je u tom period imala poteškoće da se koncentriše. A neki posetioci su se žalili da “žene hoće kola, veliku platu…”, te posle bili iznenađeni da ima i onih koji drugačije gledaju na svet.

U ovako divnoj atmosferi prijateljstva i otvorenosti, rad i misija udruženja “Mohanđi Srbija” predstavljeni su kroz kraće predavanje otvoreno za javnost. Predstavili smo i brojne besplatne tehnike za lični razvoj i postizanje dubokog unutrašnjeg mira, a najavili smo i predstojeće oktobarske događaje s Mohanđijem u Beogradu i na Kopaoniku, kao i one u svetu. Posetioci su bili u prilici da prelistaju i kupe knjigu “Moć čistote” koja predstavlja kompilaciju odgovora Mohanđija, osnivača Udruženja, na pitanja o životu i ličnom razvoju, “Autobiografija jednog avadute” avadute Nadanande i “Svesno hodanje” Biljane Vozarević, Mohanđi ačarje.

Srećni smo ako smo bar na trenutak doneli mir u nečiji život. Radujemo se budućim druženjima! Predložite nam gde bismo mogli da se sretnemo. U nastavku pogledajte video sa ovog događaja.

Podelite ovu objavu

X