Mohanđi nas čuva, voli i vodi

Napisao Rađan Tino Macanović (Hrvatska)

920865_1008811309180910_6537883938262194528_o

Mohanđijeva pomoć u opasnosti

Jako sam zahvalan Muđiju. Igrao je ključnu ulogu u mom životu i opet se pojavljuje na pozornici Duha. Dao mi je i najlepše duhovno ime koje čovek može poželeti (Rađan).
Mohanđi je takođe jako veliki duhovni majstor i njegova pomoć i brzina kojom pomogne kad je čovek u nevolji je neprocenjiva.

1934485_1714832178762796_9002226813644032293_n
Pre neki dan sam imao slučaj gde sam bio uvučen u potencijalno jako opasnu situaciju sa nasilnom i poremećenom osobom. Zbog želje za perfekcijom hteo sam se gurnuti u tu opasnost što je bila potpuna glupost. Nisam znao što da uradim. Strah je počeo rasti. Legao sam i pomolio se kao i par puta pre toga: Mohanđi, tebi verujem, pomagaj.
Pet sekundi posle toga dolazi predivno biće do mene, koja je isto imala duboki kontakt sa Mohanđijem i povezana je s njegovom svešću, ulazi mi u sobu i kaže mi:
“Ej, ako ti je hladno, upali grejalicu, ali upali je na 1.”
Zahvalio sam se i rekao da sam ok.
Iduće sekunde shvatim da je to bio znak od Mohanđija.
U prevodu:
Ako ti je hladno (ako te je strah ili si u opasnosti), upali grejalicu (uključi instinkt za preživljavanje – ego) ali upali je na 1 (ali samo na najpotrebniji minimum.)
To mi je otpustilo sve sumnje i u potpunosti objasnilo celu situaciju.
Mohanđi je veliki učitelj i zaštitnik.
Nova opasnost dala mi je znak da moram podeliti svoje iskustvo kako bih pomogao drugima. Bio sam uveren da je egoistično pričati o ovim stvarima, no stvarno nemam nikakvo zadovoljstvo od toga da upadam u samoljublje. Patnja koja dolazi nakon toga nije mi potrebna i ne želim je.

Mohanđi nas čuva, voli i vodi

 

Mohanji 1

Zadnjih mjesec dana maštam o tome da imam mantru koja je došla od gurua. Već imam takvu mantru, ali ona ima ograničenu primenu: u dubokoj meditaciji kad se nakupe nepotrebne misli, pomisli se na nju i ona ih rasprši. No ta mantra nije za svakodnevno ispevavanje, već za posebne potrebe.
Tražio sam mantru koja je za mene. Kaže se da mantra koja nije dobijena od gurua nije energizovana i nema jake efekte, tj. ne može se meriti sa ovom prvom.U svakom slučaju pomaže i ona, ali ja sam hteo ličnu mantru koja dolazi od autentičnog Učitelja.

Neobičan san

Juče popodne iznenada me svladao jak osjećaj sna i vukao me prema kauču na kojem redovno meditiram ili maštam u ležećem položaju. Našao sam se u snu u kojem komuniciram sa Semirom Osmanagićem, osobom koju jako poštujem i volim i obožavam njegov Duh. On je takođe bio u kontaktu sa Mohanđijem što je jako značajno. Sa Semirom sam raspravljao o Mohanđijevim planovima da dođe u Hrvatsku te sam se raspitivao šta je sa putovanjem na Kailaš koje će Mohanđi voditi. Nakon toga sam dobio Mohanđijev imejl i čuo sam ga preko Skajpa (u snu).
Pitao sam ga kako ide i sa kakvim posvećenicima se pretežno susreće.
On mi je rekao da su većinom izdajice.
Nakon toga mi je dao svetu tibetansku mantru koja je jako bliska mom srcu i jako je volim. Naglasak i način na koji se ispevava je autentičan za razliku od njenih verzija na Jutjubu, što je takođe jako značajno.
Rekao mi je da je ponavljam 2 x 108 svaki dan.
Nakon izlaska iz sna naišao sam na fantastičan članak o Kailašu.

To je kraj ove priče.

Adaptacija s hrvatskog: Biljana Vozarević

Podelite ovu objavu

X