jogiraj-se-na-EXIT-2019

Red muzike, red unutrašnje tišine – to je bilo jogiranje na EXIT-u 2019

U saradnji sa EXIT festivalom, udruženje „Mohanđi Srbija“ organizovalo je besplatne časove Himalajske škole tradicionalne joge za ovogodišnje posetioce festivala.

Tokom ovogodišnjeg EXIT festivala, sertifikovane joga instruktorke i praktičarke Himalajske tradicionalne joge svakodnevno su održavale besplatne časove joge u Egzit kampu. Njih tri, Marijana Milutinović, Biljana Vozarević i Tatjana Kostanjevec, otpočele su časove par dana pred početak festivala, dok su posetioci širom sveta pristizali u Novi Sad.

U hladu drveća i sa svežom travom kao najboljom joga prostirkom, dvadesetak posetilaca je svakodnevno praktikovalo jogu. Za mnoge je ovo bio prvi susret sa jogom. Ostali, iskusni jogisti imali su priliku da osete razliku između joge i joge.

Privremeni jogisti smenjivali su se pa je prvog dana poruka mira otputovala u Tursku, Holandiju, Izrael, Meksiko, Makedoniju, Francusku i Englesku, a već sledećeg u Nemačku, Belgiju, Kinu, SAD, Hrvatsku, Bosnu i Kosovo. Joga poruka mira je dalje nastavila svoj put oko sveta.

Kako je festival odmicao, učesnici su manje spavali i to se odražavalo na njihovo telo i duh. Da ih osveže i osnaže, instruktorke su ponudile posetiocima meditaciju kao vid relaksacije. Predlog je usvojen pa su se narednih dana osim muzike za jogu, Egzit kampom širili i zvuci meditacije „Sloboda“ i „Procvat ljubavi“. Ozarenih lica i osveženih tela, učesnici su se zahvaljivali za neočekivanu blagodet.

Poslednji dan jogiranja, obeležio je aplauz posle časa. Naše instruktorke koje su volonterski ponudile svoje veštine i znanje, bile su posebno ganute ovim. Sve je prožimao mir, obodrio se duh, telo se punilo snagom, a srce miljem. I još jednom se potvrdilo da nesebične namere zaista mogu kreirati oaze ujedinjenosti i ljubavi ma gde one fizički bile.

ISKUSTVA

Najbolji čas joge ikada! Taj sklad disanja i pokreta kroz jogu, povezao me je sa mojim telom. Biti sa svojim telom je tako posebno iskustvo.

Fisni iz Meksika

Sve vreme časa, imao sam priliku da osluškujem zov svoje duše. Nisam ni znao da to stvarno postoji. Hvala vam što sam ovo doživeo. Sada se radujem prilici za rad na sebi.

Faruk iz SAD, poreklom sa Kosova

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici:

Podelite ovu objavu

X